Skip to content

Foredrag

Forlaget Nemo tilbyder foredrag med nogle af forfatterne eller redaktørerne bag vores udgivelser. Listen bliver løbende opdateret, og netop nu kan du bestille følgende foredrag:

 

Søren Mau: Stem ikke til valget!

Det danske politiske system er udemokratisk, og ved at stemme opretholder og støtter man dette system. Ud fra et konsekvent demokratisk synspunkt bør man derfor lade være med at stemme til folketingsvalget

Dette er det opsigtsvækkende budskab, som Søren Mau, forfatter til den anmelderroste bog Hæv stemmen!, der udkom på Forlaget Nemo i april 2015, vil forfægte i dette foredrag. På baggrund af en konkret analyse af den nuværende politiske situation, partiernes udvikling og mediernes dækning af politik, forsvarer Søren Mau sofavælgerne og politikerleden som fornuftige svar på Christiansborg-cirkusset.

Varighed: 1-2 timer eller efter behov.

Foredragsholder: Søren Mau

Pris: kontakt os for et tilbud

 

Hans Scherfig som collagekunstner og børnebogsskaber

Forfatteren og maleren Hans Scherfig er kendt for sine idylliske jungle- og savannemalerier og samfundsrevsende romaner, men en mere ukendt side af hans kunstneriske produktion var hans collageværker. Billedcollager var blandt hans allerførste grafiske produktion som barn, og som voksen skabte han en række collagebøger til sine børnebørn.

Med udgangspunkt i Forlaget Nemos udgivelse af Lukas’ bog fra 2013 fortæller historiker Charlie Krautwald om Hans Scherfigs mindre kendte collageproduktioner og diskuterer deres plads i hans øvrige kunstneriske og politiske arbejde.

Varighed: 1 time

Foredragsholder: Charlie Krautwald

Pris: kontakt os for et godt tilbud

 

Fra Bjelkes Allé til besættelsen: Brødrene Nielsens historie

Dette er historien om Harald, Kai og Aage. Tre arbejderknægte fra Nørrebro, der som de første danske frivillige drog i krig i Den Spanske Borgerkrig i kampen for det unge spanske demokrati. Efter en lang krigsdeltagelse vendte de tilbage til Danmark, hvor de under den tyske besættelse i 1942 var blandt grundlæggerne af de første, kommunistiske sabotagegrupper i København, det senere BOPA. Modstandskampen fik alvorlige konsekvenser for dem alle.

To af forfatterne bag bogen Brødrene Nielsen: Breve fra Den Spanske Borgerkrig fortæller i foredraget den utrolige og spændende historie om de første danske spaniensfrivillige og modstandsbevægelsens pionere.

Varighed: 1 eller 1½ time

Foredragsholder(e): Albert Scherfig, Charlie Krautwald og/eller Daniel Madsen.

Pris: kontakt os for et tilbud.