Heritage is Commoning

Skaber vi kulturarven, eller skaber den os? Ny debatskabende bog fra Forlaget Nemo præsenterer en række aktuelle undersøgelser af den måde, vi taler om kulturarv, national identitet og demokratiske fællesskaber på.

Bogen udgives i forbindelse med åbningen af udstillingensrækken Heritage is Commoning, der fra den 4. september kan ses i Astrid Noacks Atelier på Rådmandsgade 34 som er en del af dette års Golden Days Festival – “Festival of Important Shit.”Forside02

Man siger, at kulturarv er et vigtig ord at kende, hvis man vil vide, hvordan mennesker kan dele oplevelsen af en fællesskabsfølelse. Intentionen med Heritage is Commoning er at præsenterer relevante undersøgelser af kulturarvsbegrebet, som peger på, at ideen om en samlet national identitet er i opbrud.

”Det samfund vi lever i, er ikke – og har aldrig været – en homogen kulturel enhed, hvor alle deler den samme oplevede kulturarv,” udtaler Morten Bencke fra bogens redaktion.

Heritage is Commoning er delt i to afsnit. I bogens første del præsenterer udstillingens deltagende kunstnere et kondenseret billede på deres undersøgelse af, hvad kulturarv er for dem.

Bogens anden del består af et udvalg af en række faglige biddrag fra museumsfolk og kulturhistorikere, der hver især behandler vigtige aspekter af diskussionen om, hvorfor det er nødvendigt med nye måder at se kulturarv på.

”Vi synes, det er interessant at bringe en videnskabelig, kulturhistorisk diskussion om kulturarv ind i en kunstnerisk sammenhæng, der er god tradition for at sammensætte kunst og videnskab. Kunsten kan være med til at skabe billeder på, og søge grænser for, hvor langt kulturarv rækker, mens videnskaben kan skabe ny begrundet viden om kulturarvens relevans,” fortæller Morten Bencke, og fortsætter: ”Kunst og videnskab kan i fællesskab skabe nye indsigter og muligheder i forståelsen af, hvad det vil sige at være levende menneske i en konstant foranderlig verden.”

Heritage is Commoning har kunstneriske bidrag fra billedkunstnerne Gillion Grantsaan, Ana Pavlovic & Vladimir Tomic, Masar Sohail, Jeannette Ehlers & Jane Jin Kaisen. De faglige bidrag er leveret af Mikkel Bogh (direktør, SMK), Bernard Eric Jensen (lektor, RUC) Claus Haas (lektor, AU), Christian Vollmond (lektor, KVUC), Beate Knuth Federspiel (lektor KADK), Albert Scherfig (redaktør, Forlaget Nemo) Morten Bencke (kulturhistoriker) & Mikkel Bolt (lektor, KU).

Hver enkelt bog har en unik forside håndkoloreret af Elisabeth Kiss fra kunstnergruppen K-O-N-T-O.

Udstillingsrækken Heritage is Commoning åbner den 4. september i Astrid Noacks Atelier på Rådmandsgade 34, København N., i hvilken forbindelse bogen bliver lanceret.

Heritage is Commoning
Red. af: Albert Scherfig, Daniel Madsen og K-O-N-T-O
174 sider, paperback
ISBN: 978-87-92880-04-8
Vejl. pris: 199,00 kr.

Køb bogen online i vores webshop: