Ny Tumulti-udgivelse på vej

Yonatan Goldshtein, der i mange år har beskæftiget sig med Israel-Palæstina konflikten, arbejder netop nu på at skrive en bog til Tumulti-serien om Boycott, Divestment and Sanctions-bevægelsen (BDS) mod Israel. Bogen udkommer på Forlaget Nemo til februar 2016.

”Min fars familie er israelsk, så jeg har altid rejst i landet, og vidst at noget var galt. De sidste mange år har jeg været aktiv i Palæstina Fredsvagter og den internationale solidaritetsbevægelse. Jeg har boet med israelere og palæstinensere. Jeg er vågnet ved lyden af eksplosioner af palæstinensiske bomber skudt mod Israel, og jeg har måtte løbe fra skud fra israelske soldater, der skød mod civile på Vestbredden,” fortæller Yonatan Goldshtein, og fortsætter: ”Det er blevet tydeligt for mig, at der ikke er tale om en krig mellem to lige parter. Der er tale om et apartheidstyre brutale undertrykkelse og en undertrykt befolkning kamp for frihed.”

På sin blog på Modkraft.dk skrev Yonatan Goldshtein den 20 marts:

”Israel er begyndt at mærke den økonomiske boykot, men det et ikke nok at vi ikke køber deres appelsiner. Frygten for isolation var en emne under den seneste valgkamp, og det skaber debat hver gang en virksomhed eller anerkendt kunstner boykotter Israel. Det rokker ved den israelske selvopfattelse, som del af den vestlige klub.

Jeg mener at boykotten er både berettiget og effektiv. Alle er velkomne til at argumenter10431305_10203718646507898_8770318533359527015_oe imod dette, men at boykot skulle være et illegitimt angreb mod civile, burde vi være ude over. Og konsekvenserne ved denne holdning, tror jeg også at de færreste kan stå inde for i dag. Boykot”

Til Forlaget Nemo fortæller han at der er brug for en bog om BDS, fordi der mere end nogensinde før er brug for boykot, deinvesteringer og sanktioner mod Israel.

”Opbakningen til BDS er steget markant efter Israel brutale angreb på Gaza i for et år siden, solidaritetsinitiativer er skudt op overalt i Danmark, og debatten om boykot har kørt af flere omgange i de danske medier. Formålet med bogen er hverken at være et manifest eller en facitliste over hvordan man bedst laver solidaritet med den palæstinensiske sag. Bogen skal derimod tage de væsentligste diskussioner og erfaringer fra solidaritetsbevægelser, der har arbejdet med boykot verden over, og spille dem op imod den danske debat.”

”Ligesom da man væltede apartheid i Sydafrika, er metoden er boykot, deinvesteringer og sanktioner, og ligesom dengang er målet lige rettigheder for alle og et opgør med racistisk undertrykkelse. Med BDS kan vi vinde over en uretfærdighed, der har været en realitet i en menneskealder. Med BDS kan vi vælte apartheid!”